Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

 Montarea gardului electric cu panou solar. Pasi, accesorii necesare si sfaturi utile

Femeie care monteaza un gard electric cu panou solar

Gardurile electrice sunt o soluție inovatoare și modernă foarte apreciată în domeniul zootehniei și nu numai. Acestea oferă protecție animalelor domestice și sunt utile inclusiv pentru îngrădirea anumitor zone din proprietatea ta, unde nu vrei să pătrundă animale sălbatice. De asemenea, sunt o opțiune optimă pentru locurile mai izolate unde nu există rețea electrică deoarece pot funcționa autonom. Acest beneficiu este garantat de panourile solare cu care sunt prevăzute o parte dintre produsele Super Farm Land. În acest ghid, îți vom spune totul despre montarea gardului electric cu panou solar, iar dacă mai ai întrebări înainte de a face achiziția, echipa noastră îți oferă consultanța de care ai nevoie.

 

De ce să alegi un gard electric cu panou solar

 

Așa cum menționam anterior, un gard electric cu panou solar este o alegere foarte bună în special dacă vrei să-l instalezi într-o zonă unde nu există acces la rețeaua electrică, deoarece nu are nevoie de o sursă de alimentare externă și este autonom. Astfel, funcționează constant și asigură protecția animalelor pe perioade îndelungate.

 

Un alt beneficiu constă în economisirea de energie electrică. Întrucât utilizează energia solară, costurile asociate facturilor la curent sunt diminuate considerabil deoarece acest aparat nu are nevoie de surse tradiționale de energie. Este și un produs sustenabil, care contribuie la reducerea amprentei de carbon și care se bazează pe resurse regenerabile.

 

Nu în ultimul rând, instalarea este rapidă și ușoară și se poate monta pe suprafețe extinse. Mai departe îți vom explica care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi după ce ai achiziționat un astfel de produs.

Care sunt pașii pentru montarea gardului electric cu panou solar

Într-o singură zi poți încheia tot procesul dacă respecții toți pașii, iar apoi poți muta deja animalele în zona împrejumuită.

1. Planificarea și Măsurătorile

  • Evaluarea terenului: măsoară perimetrul și marchează locurile pentru stâlpi.

  • Selectarea locației panoului solar: alege un loc cu expunere directă la soare pe tot parcursul zilei, orientată spre sud

2. Achiziționarea Materialelor

  • Panou solar: Alege un panou cu o capacitate adecvată pentru a alimenta gardul electric.

  • Regulator de încărcare: Reglează fluxul de energie de la panoul solar la baterie pentru a preveni supraîncărcarea și descărcarea excesivă.

  • Baterie: Stochează energia electrică generată de panou pentru a asigura funcționarea continuă a gardului.

  • Aparat generator de impulsuri: Transformă energia electrică din baterie în impulsuri electrice care alimentează firele gardului.

  • Stâlpi și izolatori: Susțin firele electrice și previn scurtcircuitarea acestora.

 

3. Montarea Stâlpilor și Firelor

 

  • Instalarea stâlpilor de colț: Începe cu stâlpii de colț, care trebuie să fie bine fixați și întăriți, deoarece vor suporta cea mai mare tensiune.

 

  • Instalarea stâlpilor intermediari: Plasează stâlpii la intervale regulate, în funcție de teren și de tipul de animal pe care dorești să-l ții la distanță (de obicei, la intervale de 5-10 metri).

 

  • Montarea firelor: Atașează firele la izolatori și întinde-le între stâlpi. Firele trebuie să fie bine tensionate.

 

4. Instalarea Sistemului Solar

  • Montarea panoului solar: Fixează panoul solar pe un suport solid, orientat spre sud pentru a maximiza expunerea la soare.

 

  • Conectarea regulatorului de încărcare și a bateriei: Urmează instrucțiunile producătorului pentru a conecta corect regulatorul de încărcare la panoul solar și la baterie.

 

  • Conectarea aparatului: Conectează aparatul la acumulator, la împământare și apoi la firele gardului. Asigură-te că toate conexiunile sunt sigure și bine izolate.

 

5. Testarea

 

  • Testarea gardului: Utilizează un tester de gard electric pentru a verifica tensiunea pe fire și asigură-te că gardul funcționează corect.

 

  • Ajustările necesare: Ajustează înălțimea și tensiunea firelor, dacă este necesar, pentru a asigura o eficiență maximă. Verifică toate conexiunile și asigurați-vă că nu există puncte de scurtcircuit.

Cum se testează aparatul după montare

Femeie care testeaza gardul electric folosind un aparat special
Acest ultim pas este foarte important deoarece trebuie să ai certitudinea că totul funcționează corect înainte de a îngrădi animalele în zona respectivă

După ce ai finalizat instalarea acestuia, trebuie să faci câteva teste folosind un aparat special pentru tensiune. Pe scurt, cu ajutorul acestuia, trebuie să măsori tensiunea din conductori ca să te asiguri că totul funcționează. De asemenea, ar fi foarte util să faci o inspecție generală a gardului, de jur împrejur ca să te asiguri că nu sunt componente lipsă (fire, izolatori etc), în special dacă ai observat că nu există tensiune sau ai identificat alte defecțiuni. Inspectarea atentă a acestuia te ajută să îți dai seama de unde ar putea să provină problema.

De ce sa alegi un gard electric cu panou solar din gama Superfarmland

Gardurile electrice cu panou solar din gama Superfarmland sunt o alegere excelentă datorită faptului că provin de la producători consacrați și au o calitate garantată. Componentele profesionale asigură o durată lungă de viață, astfel încât investiția ta în acest produs să fie vizibilă și peste câțiva ani. De asemenea, la noi pe site găsești tot ce ai nevoie într-un singur loc, inclusiv accesoriile pentru gardul electric care facilitează instalarea și buna funcționare a sistemului.

 

Un aspect foarte important pentru noi este siguranța. De aceea, produsele pe care le comercializăm au diverși factori de protecție (supraîncare, scurtcircuit, panou de avertizare) și au perioade de garanție mari.

 

Găsești informațiile de care ai nevoie în descrierea fiecărui produs deoarece unele sunt potrivite mai degrabă pentru zone cu puțină vegetație sau pentru anumite specii de animale, de aceea trebuie să faci o alegere informată, care să se potrivească cu nevoile tale.