Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Cum să alegi corect încălțămintea de protecție?

Echipamentele de protecție și cele de lucru au un mare aport în siguranța, confortul și precizia în muncă. La fermă sunt foarte folosite cizmele. Atunci când intenționăm să achiziționăm încălțăminte de protecție sau orice astfel de articol folosit pentru activitățile agricole sau zootehnice, este bine să ținem cont de câteva criterii importante.

1. Protecția, mereu prioritară!

Indiferent dacă lucrezi la ferma de animale, la câmp sau în gospodărie, trebuie luată în calcul siguranța. Bocancii sau cizmele sunt special concepute pentru acest lucru, iar ofertele sunt generoase, foarte variate și atractive. Tot ce trebuie să faci este să alegi o încălțăminte potrivită tipului de activitate, condițiilor de muncă, a sezonului și, de ce nu, ținând cont de propriile preferințe!

2. Confortul, un element esențial!

O încălțăminte de calitate ar trebui, în mod normal, să ofere și un grad sporit de confort. Acest lucru poate influența sănătatea, dar și productivitatea în muncă. Alege cu grijă încălțămintea astfel încât acesta să fie ușor de utilizat și să ofere o senzație plăcută la purtare.

3. Rezistența, emblemă a calității!

Da, încățămintea realizată profesionist va da dovadă de rezistență și va putea fi purtată un timp îndelungat, de câțiva ani. Atenție, însă, la mediul în care folosiți aceste cizme, respectați indicațiile acolo unde acestea există, pentru a nu expune încălțămintea la factori extremi. Citiți instrucțiunile de păstrare și curățire și urmați-le întocmai pentru a prelungi perioada de folosire. De asemenea, țineți cont de garanția produsului atunci când alegeți orice fel de încălțăminte de protecție!

4. Protecție antibacteriană – un plus pentru sănătate!

Un mare “plus” pentru unele modele speciale de păpuci de protecție îl reprezintă protecția antibacteriană! Acest gen de cizme conferă protecție sporită împotriva umidității și, astfel, împiedică formarea transpirației.

5. Impermeabilitatea, marele atu al cizmelor de protecție

Nu putem desfășura munca în grădină, în fermă, în gospodărie sau în sectorul alimentar fără a ne face griji asupra umezelii și a infiltrațiilor apei. Faptul că putem ocoli aceste probleme cu ajutorul echipamentelor de protecție reprezintă un real ajutor. Există și modele de cizme care au rezistență la anumite substanțe: uleiuri, acizi, îngrășăminte, chimicale sau agenți de dezinfectare.

6. Termoizolarea, opțiunea pentru expunerea la temperaturi scăzute

Cizmele termoizolante au umplutură interioară, groasă, fiind etanșe la apă. Este opțiunea perfectă de izolare împotriva frigului.

CITEȘTE ȘI

Echipamente de lucru si protectie: cizme, manusi, salopete – totul pentru siguranta si confort!