Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Importanta analizorului de lapte

Dintre sferele agriculturii, productia si prelucrarea laptelui este cu siguranta una pe care fermierii o au in atentie. Acestea prezinta la randul lor stadii obligatorii, iar controlul si evaluarea calitatii pe care o are laptele – materie prima – este cu siguranta unul de indeplinit.

Stim cat este de important sa dispuneti de solutiile optime pentru a realiza acest pas, al controlului calitatii, motiv pentru care va punem la dispozitie echipamentul special prin care se impune efectuarea acestuia – analizorul de lapte.

Este dispozitivul prin care fermierii calculeaza o serie de indicatori, concluzionand astfel calitatea lichidului analizat.

Care este scopul analizorului de lapte?

Prin dispozitivul mentionat, fermierul evalueza calitatea produselor lactate. Este ustensila prin care se testeaza rapid grasimile, densitatea, apa adaugata, proteinele, punct de inghetare, alte substate decat grasimile continute, conductivitatea, temperatura, lactoza, pH-ul, canalul de lapte si aciditatea titrabila.

Printr-un analizor de lapte, puteti sa efectuati analiza produsului in mod sigur, care nu implica folosirea de reactivi chimici de nici un fel. Este de preferat dispozitivul mai ales pentru faptul ca reuseste sa asigure ecologicitatea produsului care este evaluat, alaturi de o igiena corespunzatoare.

Un astfel de echipament se foloseste in principal in cadrul fermelor, dar si in intreprinderile de industrie alimentara sau in cadrul centrelor de primire a laptelui. Se utilizeaza de asemenea in laboratoarele de cercetare, pentru o precizie adecvata a indicatorilor mentionati.

De ce functii dispun analizatoarele de lapte?

In ceea ce priveste functiile cu care vin in dotare aceste echipamente, cea mai insemnata, specifica modelelor universale, se refera la analizarea de mostre ale produselor lactate.

Se remarca prin faptul ca rezultatele pe care le ofera sunt deosebit de precise, deci de incredere pentru cei care efectueaza analizele.

Le recomanda faptul ca nu necesita pregtirea probelor intr-o maniera speciala in fapt, fermierii pot sa plaseze direct in dispozitiv respectivele produse, care prezinta o consistenta vascoasa, in acest sens nefiind necesara diluarea lor in prealabil.

Modele de analizatoare lapte automate au in vedere masurarea conductivitatii electrice, a punctului de inghet, precum si compozitia pe care o prezinta laptele. Punerea lichidului in instrumentele de calibrare este maniera in care se urmeaza apoi analiza simultana a parametrilor de baza a materiilor prime de evaluat, reprezentate in acest caz de produsele lactate. Acestea pot fi atat semifinite, cat si finite.

In vederea efectuarii analizei laptelui in parametrii la inceput specificati, recomandarea noastra este un dispozitiv profesional de productie interna.

Produsul Ekomilk, disponibil in cadrul site-ului nostru www.superfarmland.com, este special dedicat pentru determinarea continutului de grasimi, proteine, precum si de reziduuri continute de lapte. Aceasta este totodata potrivit pentru a determina densitatea si temperatura pe care o au produsele lactate supuse analizei, functionand printr-o metoda ce are la baza masuratori ale compozitiei, oferind valori exacte.

Dintre avantajele prin care se remarca analizorul de lapte Ekomilk ies in evidenta rezultatele precise pe care este capabil sa le ofere dupa fiecare evaluare, abilitatea de a oferi masuratori pentru diversi indicatori, inalta performanta, calitatea ecologica si nivelul de siguranta oferit la utilizare, usurinta cu care se foloseste, durabiliatea si rezistenta aparatului, precum si capacitatea suficienta a acestuia.

Ce recomanda analizorul de lapte Ekomilk? Acesta se deosebeste si prin faptul ca testeaza rapid substante solide prezente in lapte, insa altele decat cele deja mentionate, apa adaugata, ph-ul, canalul de lapte, precum si aciditatea titrabila.

Articolul are un ciclu de masurare de 20 – 25 masuratori in decursul unei ore. Iata care sunt alte cateva caracteristici ale acestuia, ce il fac o optiune de top pentru fermierii in cautarea unui analizor de lapte: dispozitiv automatizat si fiabil, posibilitatea de reajustare personalizata, timp de masurare scurt, consum de energie redus, supot pentru seria de imprimante termice, interfata RS 232, precum si aplicatii demo de lapte. Puteti vedea mai multe detalii aici.