Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Dotarea fermei cu sisteme de ventilatie

În calitate de fermier, asigurarea conditiilor optime in constructiile ce adapostesc animale este o necesitate.

Vietuitoarele degaja caldura, dioxid de carbon, umiditate, astfel ca adaposturile zootehnice sunt predispuse dezvoltarii de bacterii. De asemenea, cantitatile de hidrogen sulfurat, de amoniac si mirosurile puternice degajate din asternutul lor favorizeaza un mediul nesanatos si neadecvat dezvoltarii acestora.

Nu mai are rost sa mentionam despre praful ce provine din asternut sau din manipularea nutretilor cu care sunt animalele hranite.

Se impune evacuarea corespunzatoare a acestora pentru a inlatura riscul de acumulare a concentratiilor de gaze nocive, deosebit de deranjante de altfel.

Ca fermier trebuie sa ai in vedere montarea unor sisteme de ventilatie profesionale, pentru ca risti altfel sa ai rezultate precum sporuri de crestere reduse, imbolnavirea animalelor, dar si diminuari ale productiei.

Prin ventilarea corespunzatoare a aerului, se realizeaza un microclimat optim. Recomandam astfel de solutii, pe care le gasiti si pe pagina noastra superfarmland.com, pentru a asigura bunastarea animalelor. Acestea sunt deseori decisive in acest sens, intrucat sunt totodata responsabile de controlarea temperaturii, a umiditatii din aer, a luminozitatii, dar si de presiunea, compozitia si miscarea aerului.

Solutiile pe care ti le punem la dispozitie combina cu succes urmatoarele elemente ce constituie si baza lor:
  • Admisia aerului

Prin montarea unui sistem potrivit constructiilor reprezentand spatii zootehnice, asiguri distributia uniforma a aerului in respectiva incapere.

Este important ca aerul sa intre pe directia, la inaltimea, cu viteza si in volumul necesar spatiului.

Spre exemplu, in conditiile in care aerul de afara este rece, se realizeaza ventilatia noxelor din cladire, are loc racirea aerului si totodata incalzirea acestuia pana atinge temperatura ideala pentru animalele adapostite acolo.

Ori de cate ori este detectata o temperatura prea ridicata, sistemul porneste si evacueaza excesul, activand totodata si efectul de racire a aerului.

Desigur, in acest sens este necesara utilizarea unui sistem performant, special dedicat mediului specific.

  • Refularea aerului

Referitor la acest aspect este necesara montarea unui orificiu, in functie de sistemul utilizat, dar si de constructia zootehnica.

Te sfatuim ca atunci cand te orientezi dupa achizitionarea sistemului potrivit fermei tale sa te asiguri ca materialele si diversele componente ce il alcatuiesc sunt adaptate nevoilor.

  • Controlul climei

Daca vei alege o solutie mai performanta, cu functii suplimentare precum cea de control automat a climei, iti va permite utilizarea sistemului la randamentul sau maxim.

Ai in vedere aceste aspecte referitoare la alegerea unui sistem de ventilatie, pentru ca eficienta cu care fermele sunt aerisite dicteaza in masura egala starea de sanatate a animalelor si randamentul oferit de acestea.

Solutiile noastre constau in lamele PVS, prelata antivant, plasa antivant, ventilatoare, precum si sisteme complete de plasa si prelata, acestea reusind sa asigure o evolutie sanatoasa a animalelor.

Te poti orienta atat in functie de nevoie, cat si de preferinte si buget pentru a realiza o alegere inspirata, care sa se plieze perfect fermei tale.

Pentru a avea siguranta ca ai optat pentru optiunea cea mai rentabila, ai in vedere carui tip de adapost este modelul vizat destinat (de vite sau alte vietuitoare), dar si alte aspecte.

Spre exemplu, solutia ar putea constitui-o modelul propus de noi pe site care are puterea electrica consumata de 1,1 kW, clasa de protectie IP55, dimensiunile sistemului de 1375x1375x285mm.

Viteza de rotatie de 439 rpm, debitul de aer 44 000 mc/h, diametrul elicei de 1270 mm, alimentarea electrica la 220V- 50Hz, nivelul de zgomot de mai mic sau echivalent cu valoarea de 70 db si alte astfel de aspecte.

Te intereseaza totodata sa investesti in solutii practice si rezistente. Gandeste-te ca vor fi supuse prafului, umezelii si altor astfel de factori.

Inca un aspect care prezinta interes pentru cumparator este pretul.

Desigur ca acesta are influenta vizavi de luarea unei decizii. Stabilirea unui raport echitabil intre acesta si calitatea articolului este necesara si constituie un aspect important de luat in calcul.

Va asteptam pe site-ul nostru superfarmland.ro pentru solutii de aerisire complete, pentru firma ta.