Componentele unui gard electric si ce trebuie sa stii despre ele

gard-electric

Fermierii responsabili stiu cat de util poate fi un gard electric si ce rol important reuseste acesta sa indeplineasca. Faptul ca poate sa securizeze un anumit perimetru, tinand la distanta daunatorii si pradatorii, dar si ca previne evadarea animalelor crescute in cadrul fermei, este cum nu se poate mai avantajos.

Daca despre beneficiile pe care le ofera un gard electric pentru o ferma moderna am vorbit aici, in randurile urmatoare vom discuta despre componentele unui aparat de gard electric si rolul acestora in eficienta intregului sistem.

La nivel de baza, un gard electric include sursa de energie, generatorul de impulsuri, componente de imprejmuire, materiale izolatoare si panouri sau porti care sa permita transferul in siguranta al animalelor dintr-un perimetru in altul.

  • Sursa de energie

Gardurile electrice pot fi alimentate fie direct de la reteaua electrica, fie cu ajutorul acumulatorilor. Fiecare dintre optiuni prezinta propriile sale avantaje si adesea astfel de surse de energie sunt utilizate simultan. Motivul este unul simplu, chiar daca fiecare sistem are particularitatile sale: la furnizarea energiei electrice direct de la reteaua de distributie pot sa apara intreruperi, intr-un astfel de moment gardul electric continuand insa sa functioneze fara probleme, fiind sustinut de respectivii acumulatori.

  • Generatorul de impulsuri

Are ca rol crearea de impulsuri la nivelul intregului gard electric, controland in acelasi timp si tensiunea pe toata lungimea acestuia. Exista disponibile diverse modele de generatoare de impulsuri, inclusiv in cadrul website-ului nostru. Diferentierea intre ele, intre cele care ofera spre exemplu o putere de 5 Joule si modelele care pot sa ofere pana la 20 Joule, este facuta in functie de talia animalelor care trebuie mentinute in respectivul perimetru, daca au blana scurta sau blana groasa, lungimea totala a gardului ori inaltimea vegetatiei din zona imprejmuita.

gard-electric

  • Componente de imprejmuire

Aici facem referire la firul pentru gardul electric, dar si la stalpii de sustinere, cei pentru porti sau pentru colturi de gard.

Firul pentru gard electric este componenta de baza a sistemului, prezinta rezistenta sporita la rupere si are o conductibilitate ridicata. Cu ajutorul generatorului de impulsuri, tensiunea este mentinuta constant de-a lungul firelor, asigurand functionalitatea deplina a gardului electric.

Stalpii nu pot lipsi din componenta unui asemenea sistem. Fie ca au rol de sustinere a firelor, fie ca sunt utilizati pentru colturi de gard sau pentru porti de acces, prezinta de asemenea rezistenta sporita.

Ceea ce trebuie stiut despre componentele de imprejmuire este faptul ca la nivel de costuri sunt cu mult mai avantajoase. Prin comparatie cu un gard clasic,un gard electric per total se dovedeste a fi mai rentabil la nivel de costuri totale.

  • Materiale izolatoare

Sunt si acestea prezente la orice aparat gard electric. Au rolul de a preveni incidente neplacute, izoland acele componente care prezinta un potential risc fie pentru sistemul in sine, fie pentru animalele care trebuie mentinute in perimetrul delimitat.

  • Porti/panouri

Aceste elemente au rolul de a facilita accesul si transferul in deplina siguranta al animalelor dintr-o zona in alta, spre exemplu in cazul in care animalele sunt relocate si perimetrul delimitat este modificat. Portile si panourile pentru garduri electrice respecta de asemenea standardele calitative impuse si prezinta o rezistenta deosebita in timp.

Odata ce un gard electric include toate aceste componente, fermierul care alege o asemenea solutie poate fi asigurat de eficienta si durabilitatea de care va da dovada. Cei interesati de sisteme complete, de aparate gard electric performante sau chiar de achizitia de componente specifice gardurilor electrice precum cele mentionate anterior pot sa gaseasca in catalogul de produse Superfarmland.com solutiile potrivite. Pentru informatii suplimentare, consultantii nostri pot fi oricand contactati.