Cei care isi doresc siguranta pentru animalele din ferma, pot sa aiba in vedere alternativa instalarii unui gard electric.
O astfel de solutie poate fi destul de avantajoasa, intrucat exista o serie de beneficii de care pot avea parte cei care o aleg.
Ce face, practic, un gard electric?
Rolul de baza al unui gard electric este de a transmite socuri electrice animalelor sau chiar persoanelor care se apropie de acesta. Nu exista loc de dubii cu privire la avantajele pe care le ofera un asemenea sistem. Pe de o parte, animalele vor fi mentinute in interiorul perimetrului bine delimitat, minimizandu-se riscul ca acestea sa evadeze.
Pe de alta parte, odata ce se instaleaza un gard electric, animalele si pradatorii dornici sa patrunda in spatiul pe care il protejeaza vor simti acea neplacere a socului electric si vor fi mentinuti la distanta.
Ce avantaje ofera?
Primul si probabil cel mai insemnat avantaj oferit de gardurile electrice, dincolo de rolul lor de protectie, se refera la costurile reduse pe care le implica.
Spre deosebire de gardurile conventionale, cele electrice nu necesita atat de multe materiale.
Stalpii sunt mai putini la numar si de regula mai subtiri decat in cazul gardurilor normale, iar sarma sau banda utilizata sunt de asemenea mai ieftine decat sarma ghimpata, spre exemplu.
In ceea ce priveste intretinerea necesara pentru un gard electric, nici aceasta nu impune costuri mult prea ridicate.
Astfel de sisteme reusesc sa isi indeplineasca rolul pentru perioade indelungate, cu un minim de intretinere, fara sa fie implicate costuri mult prea ridicate.
Gardul electric poate fi demontat si mutat mult mai usor fata de unul conventional.
Intr-o maniera simpla, se poate transporta si pune din nou in functiune, pentru a delimita usor perimetrul dorit.
Flexibilitatea oferita din acest punct de vedere reprezinta un atu pentru crescatorii de ovine, spre exemplu.
Acestia pot sa mute o stana intr-o alta locatie.
Prin instalarea unui gard electric, fermierii preocupati cu cresterea animalelor vor mai beneficia de un avantaj.
Acesta consta in faptul ca gardul electric reuseste sa tina la distanta diverse tipuri de pradatori.
Animale precum ursi, lupi sau porci mistreti, care pot sa provoace daune serioase atunci cand patrund. Merita mentionat faptul ca pradatorii nu vor fi raniti la atingerea gardului electric.
Acestia vor resimti insa impulsul electric pret de cateva milisecunde, ceea ce ii va face sa se indeparteze.
In acelasi sistem, si animalele din interiorul perimetrului delimitat de gardul electric vor fi mentinute in suprafata dorita.
De regula, in termen de cateva zile animalele se obisnuiesc cu gardul. Isi formeaza acel reflex de a nu se apropia de el si nu vor mai cauta sa paraseasca zona imprejmuita.
Impulsurile pe care le emit gardurile electrice nu reprezinta nicidecum un pericol real pentru animale.
Sunt o solutie de a le mentine in aria imprejmuita si de a tine la distanta eventualii pradatori.
Avand in vedere toate aceste beneficii, instalarea unui gard electric este o recomandare pentru proprietarii de ferme. Animalele crescute in cadrul acestora sunt in deplina siguranta.
Pentru detalii suplimentare cu privire la gardurile electrice, consultantii nostri va stau la dispozitie.