Masina de tuns animale, un strict necesar in gospodarie

masina-de-tuns-animale

Orice gospodar stie ca animalele pe care le detine au nevoie de ingrijire specifica. De la hrana, apa si pana la toaletare, fiecare pas este in masura sa echivaleze cu starea optima de sanatate. Daca animalele de companie, caini si pisici, sunt toaletate din punct de vedere estetic, cele din ferma ofera productie si in masura in care sunt ingrijite corespunzator reusesc sa ofere si resurse multumitoare.

Desi poate ca o masina de tuns animale este un accesoriu de care unii cred ca se pot lipsi, la fiecare caz cand vor avea nevoie de aceasta isi vor aduce aminte de ea. Poate fi o investitie rentabila, dat fiind ca tunderea animalelor este o necesitate constanta. Chiar daca se ajunge la ajutor specializat, din partea unui medic veterinar, costurile pot fi mai accesibile atunci cand masina de tuns este in posesia fermierului.

Masina de tuns animale cu acumulator

Cand ustensilele folosite sunt de calitate si avantajoase in functii, atunci misiunea este cu atat mai usoara. O masina de tuns animale cu acumulator poate fi un real ajutor pentru ca permite concentrarea constanta pe directia miscarii si scurteaza durata sesiunii de tuns, ceea ce este un avantaj si pentru animale.

Din gama noastra de produse de acest gen o recomandare este masina ce dispune de doua acumulatoare. Acestea sunt un avantaj intrucat fermierul nu depinde de priza, nici de descarcarea acumulatorului, mai ales cand numarul de animale necesar a fi tunse este unul mare – spre exemplu in cazul oilor. Fara fir, miscarile sunt cu atat mai rapide, cu cat nici animalul nu se incurca.

Pentru cei care folosesc o masina de tuns animale ocazional atunci o masina clasica, poate chiar cu fir, poate fi o alegere la fel de buna.

Pentru astfel de masini recomandam o atenta verificare a detaliilor – in cat timp se incarca acumulatorul spre exemplu sau care este durata sa de functionare pana se descarca.

Masina De Tuns Oi Profesionala

In cazul oilor lucrurile sunt ceva mai sensibile si mai complexe. Acestea sunt tunse pentru a se valorifica blana. Operatiunea de tundere trebuie sa aiba in vedere acest lucru, sa se realizeze calitativ, uniform, cat mai aproape de piele, insa fara sa raneasca animalul. In consecinta, masina de tuns ar fi bine sa se fie una profesionala.

Cand se tund oile sau mieii chiar si la 4 sau 5 luni, pentru a spori cantitatea de lana pe care o vor produce ulterior. Pentru oile mature tunsul are loc de obicei in mai-iunie, dar daca apar boli se impune oricand este necesar, cu specificatia ca vor fi tinute la adapost, ferite de raceli si boli dupa tundere.

Masina de tuns profesionala o recomandam celor care detin si un numar mare de oi si exploateaza si aceasta resursa – lana. Mai ales la rase speciale, merinos spre exemplu, lana este foarte apreciata, iar interesul de a oferi resursa buna trebuie sa fie pe masura. Asadar, masina este una special conceputa pentru aceste animale, fiind dotata cu cardan flexibil, cap de tundere Trident si cutite de tuns, 4 superioare si 2 inferioare.

Masini de tuns animale in gama noastra

Dispunem in stocul nostru de optiuni de masini de tuns destinate animalelor de companie, pentru oi, cai, vaci si nu in cele din urma accesorii si cutite. Pentru folosirea optima a unor dispozitive de acest gen lamele trebuie sa fie ascutite corespunzator, motiv pentru care putem fi de ajutor si in acest sens. Pentru inlocuire veti regasi in cadrul paginii noastre superfarmland.com la sectiunea cutite masina de tuns optiuni necesare.

In evolutia oricarei ferme se intrezareste necesitatea de a miza pe optiuni moderne si avansate pentru o munca optim facuta. De aceea, fermierii indragesc magazinul nostru, chiar si cand vine vorba de tunderea animalelor.