Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Produse Ingrijirea iepurilor

Iepurii  de casa sunt o pasiune pentru unii, o sursa de carne pentru altii. Se pot creste destul de usor, daca investiti corespunzator. Se remarca totusi o oarecare limitare din punct de vedere al informatiilor, intrucat mai adesea fermierii isi indreapta atentie spre pasari, porci, vaci iar iepurii, la scara mare, nu sunt crescuti in ferme, ci izolat cateva perechi.

De ce sa cresteti iepuri

  • Carne este foarte gustoasa si slab calorica. Poate fi asadar o alternativa la carnea de pasare.
  • Blana este si ea resursa si o puteti folosi.
  • Alimentatia iepurilor nu este costisitoare.
  • Iepurii se inmultesc rapid.
  • Spatiul destinat cresterii nu ocupa mult loc.

In linii mari, trebuie spus ca iepurii sunt mai sensibili la boli si odata afectati cei bolnavi transmit rapid familiei de iepuri. Populatia de iepuri poate fi destul de rapid afectata astfel ca multi se plang de acest lucru, de dificultatea de a mentine sanatatea lor. Este bine sa va faceti temele inainte de a investi in rase de iepuri.

Un aspect crucial este legat de mediul lor, de cusca. Bine intretinuta, construita, cu suficient spatiu, locul acesta poate fi punct de plecare pentru sanatatea iepurilor. In gama noastra de produse veti gasi custi complexe gata realizate, din lemn si plasa. Exista loc de dormit separat de cel de miscare. Vezi aici oferta: https://www.superfarmland.com/cusca-pentru-iepuri si galeria foto. Aditional, puteti investi in tarc, pentru ca acestia sa aiba si mai mult spatiu de desfasurare.

Cresterea iepurilor

Specialistii spun ca iepurii se cresc cel mai bine in incaperi cu mai multe niveluri. Acestea pot fi dispuse pe inaltime, pentru a economisi spatiu. Este de preferat podeaua sa fie din lemn, cu plasa, cu scanduri ce au distanta de 1,5 pana la 2 cm intre ele. Explicatia este una simpla, trebuie sa puteti curata podeaua, ori una plata face mai dificila aceasta misiune, daca mizeria patrunde intre imbinari si nu este eliminata complet.

Acoperisul custii trebuie sa fie inclinat, iar intre niveluri sa se pastreze o distanta de 15 cm. Si cum amplasati aceasta cusca conteaza, de preferat in loc luminos dar nu in bataia directa a soarelui sau a vantului. O alta cusca ar putea fi necesara, pentru a izola iepurii ce se imbolnavesc sau pentru cei nou veniti in familia de iepuri pe care deja o aveti.

Locul in care iepurii isi petrec timpul, adica cusca, trebuie curatata cel putin lunar, de preferat cu produse specifice, care dezinfecteaza de asemenea.

Cu o temperatura maxima de 18 grade pe care o resimt iepurii in cusca, hrana si hidratarea sunt alte aspecte care sa va preocupe. Apa trebuie sa existe la discretie. Apa potabila va fi schimbata in fiecare zi, in permanenta existand vas curat cu apa curata disponibila. Adapatoarele sunt practice, iar acestea fac de asemenea parte din catalogul nostru de oferte.

Hrana – sunt ierbivori, dar asta nu inseamna ca orice poate fi o sursa de hrana potrivita. Pot consuma lucerna,  morcov, sfecla, patlagina, amestec de plante si iarba. In completare pot fi hraniti si cu cereale, mai ales iarna.

De evitat!

De altfel ca si in alte cazuri de alte tipuri de animale, iepurii sunt sanatosi daca au un loc curat, mananca bine si au apa curata mereu. Recomandam hranitoarele sa fie achizitionate sau vase din piatra, cu margini rotunjite, acestea sunt lacuite cu sare.

Daca intentionati sa inmultiti iepurii, la circa 8 saptamani puii se intarca. Aveti nevoie de spatiu, adapatoare si hranitoare multiple pentru a face fata familiei de iepuri. Va recomandam produsele noastre, pe care le puteti comanda si din cadrul paginii online, sunt necesare si va usureaza munca. Pentru consiliere, nu ezitati sa ne contactati.