Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj
hranitori-adapatori-pasari-pui

Hranitori si adapatori pentru pasari si pui. Tipuri si caracteristici

Activitatea de hranire si adapare a pasarilor si a puilor reprezinta un aspect deosebit de important pentru bunastarea lor, dar si pentru productie.

Alegerea hranitoarelor si a adapatoarelor potrivite poate influenta decisiv sanatatea animalelor. Totodata, folosirea hranitorilor impiedica risipa si aparitia unor boli, iar procesul de hranire se face mai igienic si mai usor. Aceleasi considerente se aplica si adapatorilor.

Hranitorile – rezistenta si economie

Fie ca optezi pentru hranitori din material plastic sau din tabla zincata, alege cu precizie marimea si utilizeaza echipamente speciale pentru pui, atunci cand situatia o cere.

Hranitorile pentru pasari pot fi circulare sau liniare. Multe dintre acestea sunt prevazute si cu grilaj anti-risipa care nu permite puilor si pasarilor sa stea pe acest echipament. Hranitoarea pentru pui are picioare mai scurte, iar cea pentru pasari este mai inalta, cu grilaj mai inalt.

Hranitorile din polipropilena sunt usor de curatat si de demontat, iar mancarea se pune usor in suport.

In gama de hranitori se gasesc si echipamente automate, cu picioare de sprijin; fiind ridicate de la sol, acestea raman curate mai mult timp, sunt stabile, curatarea este mai usoara si sunt rezistente.

Hranitorile sunt realizate special pentru a nu se deteriora usor, pentru a nu risipi hrana si pentru ca pasarile sa le poata folosi cu usurinta.

Adapatori – igiena si usurinta in utilizare

Dupa aceleasi principii sunt realizate si adapatorile. Acestea sunt confectionate astfel incat pasarile sau puii sa poata bea apa fara prea mult efort si, in acelasi timp, pentru a doza cantitatea de apa si pentru a evita risipa.

Adapatorile trebuie sa ajute  la mentinerea igienei, astfel incat sa se evite contaminarea apei, sa fie econome, cu dozaj optim, sa fie adaptate marimii pasarilor.

Adapatorile automate necesita conectare la reteaua de apa. Atentie! Cititi specificatiile si recomandarile cu privire la racordare si presiunea necesara! Si adapatorile cu farfurie tip jgheab pot fi racordate la retea.

Adapatorile sunt realizate din polipropilena, metal, table zincata sau inox, putand fi dotate cu maner sau picioare. Important, in cazul celor din polipropilena, este ca materialul sa fie unul de calitate pentru a face fata cu succes utilizarii indelungate in conditii meteo extreme.

Acestea se curata usor si sunt destul de practice, la fel ca echipamentele de adapare tip galeata sau cele port sticla. De asemenea, adapatorile automate pot fi folosite pentru cresterea puilor, ingrasarea lor, pentru cresterea gainilor ouatoare sau a curcanilor si necesita conectarea la reteaua de apa.

Gama de produse destinate adaparii pasarilor include si placi de incalzire pentru adapatori din plastic, fiind potrivite pentru folosirea in sezonul rece.

Pentru a face alegerea corecta in alegerea adapatorii potrivite gospodariei sau fermei dumneavoastra, cel mai portivit este sa cereti recomandarea specialistilor, a celor care comercializeaza astfel de echipamente de hranire si adapare.

CITESTE SI Mereu la indemana fermierilor – produse ideale pentru cresterea pasarilor