Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Afla de ce articole ai nevoie pentru o ferma de vaci moderna!

Se spune ca atunci cand faci din pasiune totul, nu simti ca muncesti. Cand vine vorba de a cladi o ferma de vaci investitia poate fi una destul de mare, luand totul de la zero. Ar fi nevoie insa de un pasionat si de un cunoscator in domeniu, avand in vedere ca desi sunt tot felul de aparate moderne, fermierii trebuie sa cunoasca numeroase aspecte. Sa scoti profit din asta inseamna sa stii sa gestionezi foarte bine ceea ce investesti.

Sunt numeroase dotari de care un fermier ar trebui sa tina cont pentru o afacere in domeniu. Nu este de uitat ca sunt si aspecte corelate cu ferma in sine; adica este nevoie si de pasune pentru a avea furaje, este nevoie de un spatiu extins, de teren disponibil pentru grajduri si eventuale extinderi mai tarziu. Ca aspecte de baza sunt si sala de muls, cu mulgatoare, tanc de colectare a laptelui si conditiile minime create pentru fiecare animal in parte.

Desigur, forta de munca si un numar considerabil de bovine definesc ferma in sine. Pentru ca aceasta sa fie si una moderna, sa se inscrie in randurile celor europene si de inalt nivel, exista anumite dotari ce fac mari diferente. Suntem in era moderna cand multe dintre lucrurile ce se practicau intr-un anume mod s-au schimbat. Forta de munca este completata de tot felul de unelte ajutatoare. Iata si cateva dintre acestea:

Covoare si saltele de cauciuc

Pentru vaci este important sa existe o ingrijire ca la carte si un mediu placut lor. Deja se stie ca stresul impus animalelor este un factor ce scade productia. Asadar, pentru un plus de confort, covoarele de cauciuc pot fi necesare. Acestea ofera si modalitatea mai igienica de ingrijire a vacilor si se pot folosi pentru salile de muls sau zona de miscare.

covor-cauciuc-vaci-confortabil

Tot din categoria aceasta poate face parte si un covor plasat la intrare ce dezinfecteaza incaltamintea, la intrarea si iesirea din grajd. Sa nu uitam ca transportarea de microbi se poate realiza atat de usor.

 

 

 

 

 

Adapatori pentru vaci

adapatoare-pajiste-prebac_1

Un aspect important este hrana si apa oferita vitelor. Asadar, daca acestea sunt scoase la pasunat este necesara o adapatoare. Gama acestora este atat de diversa: adapatori cu nivel constant, adapatori antiinghet, adapatori de pajiste, adapatoare din fonta, din plastic, pompa de recirculare a apei, si multe altele, in functie si de numarul de vaci in cauza.

AquaLine este o pompa de recirculare a apei, ce ofera o temperatura potrivita si constanta. Se ofera si protectie contra inghetului, deci un astfel de sistem este util din varii puncte de vedere. Se asigura apa necesara in conditii optime.

 

perie-de-curatat-vaci-happy-cow-duo_1

 

 

 

 

Perie de curatat

Vacile au nevoie de ingrijire completa si complexa. Asadar, pentru perierea lor, este mai usor sa se utilizeze o perie automata. Nu numai curatarea ci si starea de bine a vacilor este luata in calcul. Se stie ca acestea obisnuiesc sa isi frece pielea de copaci, din nevoia de a se scarpina sau destinde. Asadar, o astfel de perie este cea care le ofera necesarul in acest sens.

Cu rotatii automate de pana la un minut, o astfel de perie este usor de instalat, insa pentru zone extinse, unde vacile sunt libere, fie la interior sau nu.

 

Colectarea laptelui

aparate de muls pentru vaci

Un alt aspect crucial la o ferma de vaci il reprezinta laptele si modul de colectare. Este evident ca pe masura ce numarul de vaci creste, este necesara si forta de munca mai multa pentru  a indeplini cele 3 reprize de muls de peste zi, la fiecare vaca in parte. Asta inseamna mult timp si efort. O mulgatoare este de preferat, alaturi de alte accesorii care sa ajute la colectarea in conditii excelente, igienice.

Pentru o gama completa de dotari, pagina noastra gazduieste numeroase recomandari.