Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Fermele de animale – o activitate profitabila

In prezent, agricultura a redevenit un domeniu profitabil. Intreprinzatorii care aleg aceasta cale si care isi doresc sa obtina succesul trebuie sa fie insa constienti de faptul ca sunt necesare investitii destul de consistente.

Pentru ca alinierea la standardele UE presupune dotari de top, exista o serie de lucruri pe care orice intreprinzator trebuie sa le achizitioneze, daca doreste sa transforme ferma de animale intr-un business profitabil.

Exista si alte motive, dincolo de obligativitatea standardelor, pentru a dota corespunzator o ferma, conform tendintelor moderne. Tehnologiile noi, spre exemplu, asigura o productie mai buna. Automatizarea proceselor contribuie de asemenea la un plus de eficienta, iar pe de alta parte se creeaza si un habitat confortabil pentru animale.

Ce dotari de baza trebuie sa prezinte o ferma moderna?

Pentru ca standardele sa fie respectate, dar si pentru a obtine o productivitate ridicata si implicit venituri mai consistente de pe urma acestui business, din cadrul unei ferme moderne nu pot lipsi:

  1. Saltele si covoare de cauciuc

Sunt folosite pentru grajduri, pentru cusete, pentru sali de muls ori alei de miscare. Prezinta urmatoarele avantaje:

– Garanteaza un plus de confort animalelor, care nu vor mai fi nevoite sa doarma pe suprafete reci precum betonul;

– Ofera animalelor un mediu de dezvoltare sanatos si igienic;

– Sunt foarte usor de amplasat si curatat.

  1. Instalatii si sisteme automate de hranire, distributie a apei si nu numai

Se inscriu in aceasta categorie acele produse si instalatii care sporesc eficienta oricarui proces, indiferent daca este vorba de hranire, adapare, muls, tuns sau orice alte operatiuni realizate regulat la o ferma moderna.

Iata ce avantaje aduc asemenea sisteme si instalatii:

– Cresc productivitatea in ferma;

– Minimizeaza efortul uman necesar de altfel pentru realizarea operatiunilor uzuale in cadrul fermei;

– Asigura hranirea si adaparea la timp si in cantitati suficiente a animalelor.

  1. Solutia ideala de protectie – gardul electric

 

Pentru fermele moderne, instalarea unui gard electric este cu siguranta o optiune de avut in vedere pentru asigurarea protectiei. Care sunt avantajele?

– Delimiteaza intr-o maniera eficienta perimetrul fermei;

– Previne evadarea animalelor din perimetru;

– Tine la distanta daunatorii si intrusii.

  1. Sisteme de supraveghere si iluminat

Daca se doreste crearea celor mai bune conditii pentru animale, iluminatul si sistemele de supraveghere video nu trebuie sa lipseasca din dotarile unei ferme moderne. Prin instalarea unor asemenea sisteme proprietarii vor fi tot timpul la curent cu fiecare proces, chiar daca nu sunt prezenti la fata locului in zona de interes a fermei.

  1. Bonus (dotare sezoniera) – adapatoarele anti-inghet

Fara doar si poate ingrijirea animalelor pe timp de iarna presupune provocari extra, inclusiv intr-o ferma moderna. Adapatoarele anti-inghet sunt o necesitate absoluta in acest context.

Vestea buna este ca in cadrul site-ului superfarmland.com veti gasi solutiile potrivite. Fiecare animal are propriile nevoi, asadar este necesara o adaptare ce vine conform cu cerintele. Gama diversificata de adapatori din cadrul site-ului va sta la dispozitie – aici veti gasi solutii eficiente raportate pentru fiecare tip de animal, indiferent ca este vorba despre vaci, porci, capre, oi, pasari, cai sau iepuri.

Concluzie

Este mai mult decat evident ca dotarea corespunzatoare a fermei de animale a devenit in prezent o necesitate absoluta. Daca se doreste ca afacerea sa prospere, animalele sa fie bine ingrijite, sa aiba parte de confort, iar productivitatea sa fie sporita, intreprinzatorii au nevoie de rabdare, de dedicare si de un plan bine pus la punct.

Toate celelalte – respectiv produsele si dotarile – le pot gasi in cadrul ofertelor disponibile pe Superfarmland.com!