Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Cresterea viteilor – produse si solutii practice

Cresterea viteilor implica, in zilele noastre, gasirea de solutii practice care sa eficientizeze munca si etapele de lucru si sa ofere, nu-i asa, satisfactie ori confort si animalelor. Utilitatea nu este un moft; este, mai degraba, dupa cum o numeste omul modern, un „must have”, adica ceva de care nu ne mai putem lipsi.

Azi, avem la indemana echipamente dintre cele mai eficiente, durabile si practice, care isi dovedesc utilitatea si sporesc considerabil productia, dovedind faptul ca investitiile in modernizarea fermelor sunt extrem de necesare. 

Astfel de dotari / echipamente zootehnice pentru cresterea viteilor care sunt de nelipsit intr-o ferma si care se dovedesc a fi investitii avantajoase sunt: 

Custi (Iglu) pentru vitei tip Calf House Master Plus

Cum trebuie sa fie o cusca pentru vitei? In primul rand, aceasta trebuie sa fie confortabila pentru animal si practica in manipulare pentru fermier. Apoi, cusca trebuie sa reziste la diferentele de temperatura, sa fie usor de curatat, de mutat si de dezinfectat. Custile noastre indeplinesc toate aceste conditii!

Iglu pentru vitei Calf House Master plus este fabricat din plastic armat cu fibre de sticla (GFK) pe baza de rasina poliesterica, are stabilitate mare, rezistenta UV si la temperaturi foarte scazute sau ridicate. 

Iglul detine orificii de aerisire in fata si in spate, iar inaltimea custii creste din spate inspre fata. Aceste lucruri fac ca aeruk sa circule constant fara sa produca curent, asigurand sanatatea animalului.

Cusca detine suprafete interioare netede, ceea ce o face usor de curatat.

Dimensiunile mari ale igluului ofera vitelului un plus de protectie impotriva influentelor meteorologice si permit un spatiu mai mare pentru crescator, in vederea tratarii animalului.

Tarcul are o mare rezistenta la rugina, fiind confectionat din otel zincat termic, are tije verticale si include suport pentru galeata de adapat si doua suporturi pentru galeti.

Milk Shuttle pentru administrare lapte vitei

Milk Shuttle este unul dintre acele echipamente eficiente, durabile si practice care reprezinta un ajutor real pentru crescatori. Tancul mobil din otel INOX este ideal pentru administrarea laptelui la vitei; amesteca si dozeaza cantitatea exacta de lapte proaspat sau lapte praf si ofera o flexibilitate si o rapiditate in manipulare foarte mare.

De ce este atat de util Milk Shuttle?

  • Laptele pentru vitei poate fi preparat si administrat intr-un timp foarte scurt.
  • Aparatul mobil poate fi utilizat pentru prepararea de lapte praf sau prepararea de lapte proaspat la vitei.
  • Are motorul de mixare sus fixat in capac – astfel nu apar probleme de etansare a laptelui fata de motor jos.
  • Nu apar probleme de defectiuni ale rezistentei de incalzire cauzate de vibratiile motorului de jos.
  • Tractiunea si conducerea fiind facuta din fata – este mai usoara.
  • Calitate germana! 
  • Usureaza mult munca.

Practic, prin acest tanc de lapte se poate administra lapte proaspat, se poate doza cantitatea de lapte automat si se poate realiza pasteurizarea laptelui.

Timpul necesar pentru prepararea laptelui praf este de cca. 30 – 60 minute in functie de temperatura initiala a apei!

Tancul Milk Shuttle se poate comanda cu diferite dotari (optiuni) in functie de dorintele dumneavoastra. El poate avea un volum de 100, 150, 200 sau 250 litri.

Pungi din aluminiu pentru colostru

Vitelul nou-nascut trebuie sa primeasca colostru de calitate superioara si in cantităti mari. Colostrul inghetat poate fi pastrat intr-un depozit, de unde poate fi utilizat in caz de nevoie. 

Pungile de aluminiu sunt ușor de umplut si pot fi, eventual, sterilizate, inghetate si reincalzite. Pentru alimentarea cu colostru, se insurubeaza tetina sau sonda dozatorului.

Incalzitor de lapte Fast Heat

Ce ti-ai dori de la un astfel de aparat? Eficienta, incalzire rapida si uniforma, economisire de energie! Toate acestea le indeplineste cu succes FastHeat! Incalzitorul este usor de utilizat, cu redare optica a semnalului, la atingerea temperaturii teoretice reglate.

Are toarta practica, inaltime totala aparat: 81,5 cm, foarte usor- numai 2,7 kg (cu cca. 25 % mai usor decat produsele standard). Este si usor de curatat datorita corpului de incalzit acoperit cu un strat de PTFE.

Colostrometru

Colostrometru, necesar pentru masurarea usoara si rapida a calitatii laptelui, masoara continutul de gammaglobuline prin intermediul densitatii specifice. Calitatea colostrului poate fi citita de pe scala colorata de pe ax.

Pe site-ul Super Farm Land sunt disponibile mai multe produse pentru cresterea viteilor: articole pentru fatare, alaptare si hranire, modalitati de intarcare, aparate de ecornare, igluri pentru vitei, echipamente de protectie, patura pentru vitei, si echipamente de supraveghere video. 

Te invitam sa alegi articolele de care ai nevoie pentru o ingrijire optima a animalelor si efiecienta crescuta in ceea ce priveste productia si munca in ferma.