Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Sfaturi pentru cresterea si ingrijirea iepurilor

O activitate destul de frecvent intalnita astazi este cresterea iepurilor de casa, atat pentru gospodaria proprie, cat si pentru vanzare. Atunci cand informarea cu privire la ce presupune o astfel de responsabilitate, care sunt aspectele de care trebuie sa se tina cont vizavi de cresterea si ingrijirea iepurilor nu sunt la dispozitia celor care se ocupa cu asta, nici productivitatea nu va fi cea asteptata. Pentru a fi sanatosi, in primul rand, si totodata pentru a avea carne buna, iepurii trebuie sa beneficieze de anumite conditii de viata.

Motivele pentru care exista interes fata de aceasta activitate constau atat in faptul ca exista o piata de desfacere, in care se pot vinde iepuri vii, cat si blana lor, respectiv carnea ca produse auxiliare. Aceste animale au un ciclu de inmultire rapid, iar asigurarea alimentatiei lor nu presupune cheltuieli deosebite. De altfel nici spatiul necesar pentru a creste nu trebuie sa fie unul insemnat.

Bineinteles, ca in cazul oricaror alte animale si acestea vor necesita o atentie deosebita, mai ales cand transmit semne ca sanatatea lor este indoielnica. Orice crescator de iepuri va acorda o atentie deosebita acestora, ingrijindu-se atat de nevoile lor de baza, cat si de cele speciale.

De stiut despre iepuri:

  • Mediul in care sunt tinuti trebuie sa fie intotdeauna curat. Exista custi speciale, construite pentru cresterea iepurilor.
  • Nu orice legume si plante pot fi hrana pentru iepuri. Sunt tipuri care cauzeaza maladii ce duc si la moartea lor.
  • Sensibilitatea iepurilor la boli este una crescuta si se transmit cu usurinta de la unul la altul.
  • Incrucisarea iepurilor care au aceeasi parinti se face responsabil, pentru a evita efectele genetice specifice, respectiv problemele reproductive.

Intretinerea corespunzatoare a iepurilor

Pentru cei care doresc sa faca din cresterea iepurilor un business, incepand cu mediul in care vor fi tinuti si pana la hrana si hidratarea lor, procedurile vor viza solutii moderne care sa sustina o dezvoltare armonioasa si sanatoasa a acestora. In acest sens se vor folosi adapatori pentru iepuri care sa corespunda cu necesarul zilnic al acestora, deci de dimensiunile potrivite. Astfel de solutii regasiti si in magazinul nostru online. Realizati o documentare corespunzatoare cu privire la importanta pe care hidratarea o joaca un cazul iepurilor. De retinut e ca e foarte important sa puneti mereu la dispozitia iepurilor apa proaspata.

Cat despre mediul de crestere, recomandat este sa fie tinuti in incaperi cu mai multe niveluri. Poate fi vorba in acest caz de pana la 3, 4 etaje. Se poate construi eficient si fara prea mult efort atunci cand se urmaresc cativa pasi. Spre exemplu podeaua trebuie realizata din plasa de sarma, respectiv din scanduri care au o distanta de pana la 2 cm, intocmai pentru a putea realiza mai usor curatenia.

Ferita de razele directe ale soarelui, dar luminoasa, incaperea in care vor fi tinuti iepurii va reprezenta un mediu protectiv pentru acestia, deci vor fi mai sanatosi.

Cert este ca interesul care il depune fiecare fermier cu privire la asigurarea conditiilor optime pentru cresterea iepurilor va influenta majoritar productia. Va asteptam in magazinul nostru cu solutii care vor face aceasta activitate mai sigura si mai simpla.