Adapatoare pentru vaci, de o necesitate absoluta in ferma

adapatori-vaci

Randamentul intr-o ferma rezulta din modul in care fermierul isi gandeste strategia de hrana, hidratare si ingrijire a animalelor. Mai cu seama cand este vorba de implicarea fata de resursele exploatate de la animale, este un interes absolut ca programul de hrana si adapare, ratiile sa fie bine calculate si la intervale optime.

De mare ajutor intr-o ferma sunt recipientele special gandite pentru fiecare activitate in parte, de hrana si hidratare. Acestea permit ca spatiul sa fie igienic, deci mai ales cand vine vorba de adapatoare se tine cont de calitate si de toate detaliile – forma, tipologie, dimensiuni, destinat adaparii coslective sau individuale.

Am conceput pentru fermieri o categorie de adapatoare pentru vaci ce include optiuni rezistente, fiabile, calitative. Acestea se adreseaza atat celor ce detin un numar mai mare de vaci, cat si celor cu gospodarii restranse insa in cadrul careia ingrijesc vaci.

Adapatoare individuale

Acestea pot fi din fonta sau din plastic, au clapeta si se pot folosi prin montare pe perete sau pe bara. Asigura un mod igienic de adapare a vacii, avand o capacitate diferita insa de fiecare data este vorba de dimensiune suficient de generoasa. Volumul poate fi si de 2 sau de 5 litri, in unele cazuri fiind si recomandari mentionate pentru adapatoare indicate la vacile de lapte.

Adapatoare colectiva

Acestea sunt de regula preferate pentru animalele lasate la pasunat. In orice caz, necesarul este de a opta pentru un volum mare si un vas stabil care sa permita bovinelor hidratarea cand au nevoie si in cantitatea optima. In functie de particularitatile fiecarui caz se alege tipologia necesara.

Spre exemplu, acolo unde interesul este de a achizitiona o adapatoare pentru vacile lasate la pasunat se poate recomanda modelul rotund PREBAC. Poate avea de la 400 de litri pana la 1500 litri capacitate. Prezinta margini rotunjite pentru a se evita ranirea sau disconfortul vacilor, este stabila si in plus, pentru ca este direct expusa conditiilor de mediu si mai ales al soarelui are protectie UV.

Un alt tip de adapatoare ce poate fi folosita cu succes atat la vaci, cat si la cai este cea din otel inoxidabil, cu nivel constant. Este ideala pentru ca prezinta rezistenta si mentine apa curata – nu ii schimba proprietatile –, se curata usor si are sanse de a fi durabila, perfecta spre a fi folosita mai ales in interior.

Nu in cele din urma se remarca si acele modele antiinghet, cu bila. De data aceasta se are in vedere temperatura apei necesare pe timp de iarna, cand trebuie sa se evite apa inghetata, ce poate imbolnavi animalele. Astfel de sisteme pot mentine apa ferita de inghet chiar si in conditii de pana la -30 de grade. Este util de asemenea si in cazul oilor.

Aparte de tipuri de adapatoare dispunem si de accesorii si de sisteme de prindere pentru tot ceea ce ar interesa pe fermier. De la robinet la ventil sau colier de protectie si multe altele se regasesc drept completari in cadrul paginii noastre.

Diversitatea cu care intampinam fermierii include si adapatoare cu fund inclinat incalzit, pentru cisterna, cu tija, de tip jgheab, printre altele. Produsele sunt calitative si intalnesc nevoile fermierilor. Echipamente de acest gen sunt ideale pentru a usura munca fermierului, respectiv al ingrijitorului de vaci, in egala masura cu a tine cont de nevoia animalelor de apa curata, in mod constant, fara impuritati. Adaparea vacilor este o grija zilnica desigur, ce nu tine cont de anotimp, astfel incat oricand este timpul potrivit pentru a investi in astfel de produse.