Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

4 Solutii pentru o ferma aerisita si curata

sisteme de aerisire

Sistemele de aerisire sunt deosebit de importante intr-o ferma, ele confera spatiului destinat animalelor un aer curat, in permanenta, igiena, elimina umezeala si defavorizeaza raspandirea unor boli; mai scurt, favorizeaza sanatatea animalelor.

Exista multe optiuni pentru aerisirea grajdului sau a incaperii propriu-zise, important este sa decideti exact ce s-ar plia nevoilor fermei, spatiului in care se afla animalele, in functie de sezon.

1. Rezistenta, lumina, costuri reduse

lamele pvc

Foarte des utilizat este sistemul cu lamele PVC care impiedica patrunderea insectelor in grajduri. O caracteristica importanta a acestuia este cea a rezistentei ridicate la uzura. Sistemul permite circulatia aerului si, avand transluciditate mare, permite luminii sa patrunda in incapere.

Lamelele din PVC protejeaza impotriva vantului, a fumului si a insectelor. Lamelele sunt, de regula, rezistente la temperaturi intre -35 °C si + 35 °C, asadar se pot folosi in orice sezon. Printre beneficiile folosirii lor am putea enumera montarea usoara, reducerea pierderilor termice, costurile mici, atat a achizitiei propriu-zise, cat si a montajului.

Se preteaza pentru usi, porti, inclusiv acolo unde exista trafic intens: in depozite, hale, bucatarii, diferite adaposturi, etc.

In aceasta gama de sisteme de aerisire exista si optiunea lamelelor stantate pentru o mai buna circulatie a aerului.

sisteme de aerisire

2. Pentru grajduri, de orice dimensiune

plasa antivant

Un sistem de aerisire potrivit pentru grajduri de dimensiuni mici si mari este plasa antivant. Fermierii apeleaza la acest sistem de aerisire deoarece grajdul are mereu aer curat si se poate folosi pentru inchiderea completa.

3. Potrivit in sezonul rece

prelata antivant

Un sistem foarte practic si usor de folosit este cel cu prelata, cu ridicare manuala, potrivit in perioada mai rece, deoarece animalele au parte de aer proaspat, dar sunt ferite de frig. Astfel, ele respira aer curat si se bucura de multa lumina naturala, lucru benefic pentru sistemul imunitar, pentru sanatate.

Sistemul de aerisire cu plasa antivant este rezistent la apa, la vant si la diferentele mari de temperatura. Acesta poate fi montat si in regim propriu, ceea ce constituie un alt beneficiu.

4. Debit mare de aer si… cresterea productiei!

ventilatoare ferma

Din gama sistemelor de aerisire, des utilizate sunt ventilatoarele. Prin optimizarea microclimatului si eliminarea noxelor asigura bunastarea animalelor si, implicit, favorizeaza cresterea productiei.

Foarte rezistente si practice, ventilatoarele sunt ideale pentru ferme de vaci sau de pasari sau in incaperile unde este nevoie de un debit mare de aer.

CITESTE SI 5 produse pentru ingrijirea cailor