Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

5 produse pentru ingrijirea cailor

produse ingrijirea cailor

5 produse pentru ingrijirea cailor

Echitația, acest sport nobil, presupune nu doar imaginea idilică a călăriei propriu-zise, ci si tratarea corecta a animalului, relatia cu acesta si, deosebit de important, ingrijirea lui.

Cursurile de calarie cuprind informatii deosebit de utile despre acest lucru, inca de la primele lectii. De pilda, este important de invatat si de respectat etape sau proceduri legate de tesalarea animalului, de montare a șeilor sau a frâielor, etc. Toate acestea sunt importante pentru siguranța și bunăstarea animalului, dar și pentru a vă face să înțelegeți, cu adevărat, acest sport, realația cu calul și nevoile sale.

Pentru a avea un debut bun in sportul nobil va recomandam cinci produse esentiale in activitatea cu cabalinele, care se dovedesc a fi foarte utile si practice in ingrijirea lor.

Sistemul de prindere rapida a capastrului

sistem legare capastru

 

Printre obiectele esentiale pentru echitatie pe care le recomandam se regaseste sistemul de prindere rapida a capastrului. Avand calitate germana, marca Kerbl, este rezistent si practic. Acest sistem permite prinderea rapida, cu o singura mana, a capastrului. Cureaua are un adaptor magnetic, din otel inox, care poate fi prins pe orice curea de capastru. Sistemul este compus din capastru, lesa si pin magnetic.

Adapatoare – calitate germana

adapatoare cai

Aceasta adapatoare marca Kerbl, avand diametrul interior de 35 cm si cel exterior de 51 cm, poate fi pozitionata in interiorul unei anvelope, dar poate fi folosita si ca hranitoare. Aceasta este fabricata din polietilena si are un volum de 15l. Adapatoarea poate fi utilizata atat in grajd, cat si pe pasune, in functie de nevoie.

Pentru pasune este potrivita si adapatoarea Kerbl de mare volum, de o rezistenta deosebita. Poate fi depozitata cu usurinta datorita formei sale ovale, cu margini rotunjite. Acest tip de adapatoare are protective UV si  intarituri pentru stabilitate si margini special rotunjite pentru protectia animalelor.

adapatoare de mare volum

Tesala din metal cu piaptan de coama, Kerbl

tesala metal cai

Unul dintre momentele speciale pentru iubitorii de cai este tesalarea sau pieptanarea coamei. Aceasta activitate este potrivita si pentru conectivitatea cu animalul si consolidarea relatiei de incredere cu acesta.

Tesala din metal cu piaptan de coama, disponibila in magazinul Super Farm Land, este fabricata din otel zincat de 12 cm, in 8 randuri, cu deschizatura pentru eliminat murdaria.

Tesala are maner special cu 4 suporti, este lacuita, dar are si piaptan de coama cu dinti marunti. Este potrivita atat pentru ca,i cat si pentru vaci.

Crema pentru cai Eimermacher

crema cai

In cazul cabalinelor nu trebuie neglijata sanatatea pielii si trebuie acordata o atentie deosebita musculaturii, tendoanelor si articulatiilor. In acest sens, crema Eimermacher de  la Kerbl, racoreste, relaxeaza si activeaza musculatura.

Crema se absoarbe usor si are efect vitalizant si revigorant.

Sarea, de nelipsit din dieta cabalinelor

sare animale

Din dieta zilnica a cailor nu poate lipsi sarea. Sarea regleaza tensiunea si nivelul de acid si favorizeaza, in general, buna dezvoltare a organismului.

Sarea de lins, marca Kerbl, contine minerale si oligoelemente. Este disponibila la dimensiunile:

lungime 20 x latime 10 x inaltime 5 cm. O cutie contine 4 bucati, aproximativ 2kg pe cutie.

 

CITESTE SI 8 Produse pentru pasune de care ai nevoie!