Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

De ce este importanta folosirea prelatei cu multiple calitati Toptex?

prelata Toptex

Pentru cei care nu stiu, Prelata Toptex pentru baloti de paie, are calitati multiple. Acest lucru care o face deosebit de utila pentru protectia balotilor de paie, fan, cereale. Fiind tesuta din fibre sintetice deosebit de rezistente, pastreaza calitatea fanului si ofera protectie impotriva umezelii si a mucegaiului. Daca este pozitionata crect, la unghi de 45%, permite lejer scurgerea apei.

Aceasta este permeabila la aer si vapori si este impermeabila la apa, cu o rezistenta ridicata la rupere.

Prelata Toptex si cresterea profitului

Folosirea acestei prelate poate determina si cresterea profitului. Cum este posibil acest lucru?

Multi oameni nu sunt constienti de modul in care vremea poate deteriora fanul si paiele. Un balot rotund de fan cu diametrul de 1,5 m absoarbe aproximativ 2 l de apa pe mm de ploaie in cazul precipitatiilor anuale; pe o perioada de depozitare de 600 mm, volumul de apa este de aproximativ 1200 l.

In plus, cantitatea de fan sau paie localizata in zona inelului exterior de 10 cm al balotului, care este zona mai expusa umezirii, este de aproximativ 20% din volumul total al acestui balot de paie. Motivul pentru acest lucru este ca, in timpul presarii balotului, stratul exterior este mai compact si, astfel, acest inel de etansare exterior contine o proportie semnificativa din  volumul total al balotului. Cei 20 cm externi de fan sau paie reprezinta deja aproximativ 40% din volumul total al acestui balot – aceasta fiind si cea mai umeda zona a balotului.

Ce se intampla daca depozitam paie in camp deschis, fara protectie?

In cazul depozitarii fanului sau paielor fara protectie, pierderea va varia in functie de tipul de depozitare. Astfel, daca balotii de paie sunt intinsi, unul langa altul, pe sol, pierderile prognozate in aproximativ 6 luni vor fi de cel putin 20%. Chiar daca acesti baloti sunt stivuiti intr-o forma piramidala, pierderile prevazute in 6 luni nu vor scadea mult si vor fi de cel putin 15%.

Doar daca acoperim sira de paie in forma de piramida cu Toptex aceste pierderi vor scadea la 5% si acesta este maximul. O singura bucata de Toptex cu o dimensiune de 12×25 m este suficienta pentru a a coperi o stiva cu aproximativ 200 de baloti!

Sa spunem ca pretul unui balot este de aproximativ 20 de euro, prin urmare, costul total al stivei va fi de 4000 euro. Deci, daca putem reduce pierderile de paie cu 10% datorita utilizarii Toptex, asta inseamna ca putem reduce pierderile de paie cu cel putin 4000 euro pe an.

Cu un pret de achizitie de aproximativ 360 euro pe bucata, investitia ta se plateste in primul an. Cu fiecare an care trece, vorbim de economii, adica profit.

Cu toate acestea, Super Farm Land iti ofera o garantie pentru o utilizare minima de 3 ani. Insa, experienta a aratat ca Toptex poate fi utilizat mult mai mult timp.

Lista beneficiilor continua…

Pe langa faptul ca folosirea prelatei va creste profitul prin reducerea pierderilor de materie uscata din fan si paie in timpul depozitarii, exista si alte plusuri pe care Toptex le poate aduce.

  • Prelata pastreaza hrana la o calitate optima, deoarece pierderea de proteine si substante nutritive importante se produce si atunci cand fanul si paiul sunt umezite.
  • Toptex mentine animalele sanatoase deoarece atunci cand balotul este uscat, nu este o un mediu propice dezvoltarii mucegaiului, bacteriilor ori micotoxinelor.
  • Toptex reduce costurile de productie deoarece se elimina toate cauzele care duc la o calitate proasta a hranei.
  • In plus, utilizarea Toptex reduce pierderea hranei; stim ca animalele refuza hrana din cauza gustului neplacut care apare atunci cand balotii sunt incorect depozitati.

Prelata Toptex este fabricata in Austria de catre Tencate, iar Super Farm Land este unic importator si reprezentant Tencate in Romania. Asadar, apeleaza cu incredere la specialistii nostri!

CITESTE SI Avantajele utilizarii foliei pentru siloz si a plasei de protectie