Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Plasa de gard electric pentru pasari si iepuri

Iata ca nevoia ii impinge pe zootehnisti si spre protectia sporita a pasarilor si a iepurilor. Pradatorii nu tin cont neaparat de talia animalului, mai ales atunci acesta este lasat liber sau nesupravegheat. Nevoia de hrana ii face extrem de agresivi, iar de aceea plasa de gard electric este extrem de necesara intr-o ferma, oricat de mica ar fi ea.

Astazi vom vorbi despre avantajele pe care plasa de gard electric le prezinta. Subiectul nostru va fi setat pe pasari si iepuri, vietuitoare ce au nevoie de o protectie sporita. Toate cele necesare pentru compunerea unui sistem de gard electric rezistent se regasesc in cadrul magazinului nostru. Daca sunteti nerabdatori sa le descoperiti, click aici.

Rolul gardului electric

Despre gardul electric trebuie sa stiti ca transmite unde soc de intensitate variata, in functie de cum este setat, respectiv in functie de ce animale imprejmuieste. Rolul undelor soc este de a tine animalele in interiorul perimetrului, dar si pradatorii la distanta, in exterior.

Poate ca la inceput aceste unde vor fi deranjante pentru animale, insa cu timpul vor invata sa se fereasca de firele sau benzile ce conduc stimulul electric.

Important! Pentru fiecare specie de animal in parte, undele electrice vor fi de intensitati diferite. Aici se va lua in considerare talia animalului, dar si lungimea blanii.

De exemplu, pentru pasari este necesara utilizarea mai multor fire pentru imprejmuire. Mai simplu, alegeti din start plase pentru gardul electric complete, precum cele pe care vi le punem la dispozitie in cadrul magazinului nostru. Le gasiti pe toate aici.

Un sistem de gard electric este compus din:

Amintim in primul rand aici de plasa de gard electric sau elementele de imprejmuire. In acest caz vorbim de fire si benzi ce pot transporta incarcatura electrica.

Sursa de curent electric si bineinteles sursa de energie sunt alte componente fara de care sistemul de gard electric nu poate functiona. Astfel, zootehnistul, la capitolul sursa de curent electric, are nevoie de un generator de implusuri, dar si componentele de imprejmuire anterior enuntate.

Pentru a alimenta sistemul cu energie electrica, puteti folosi fie panouri solare, acumulatori de unica folosinta sau reincarcabili sau puteti conecta totul direct la reteaua electrica.

In continuare trebuie sa amintim aici si de stalpii de sustinere pentru benzi sau fire. Acestia trebuie pozitionati la distante egale si bine ancorati in pamant pentru ca firele sau benzile sa fie bine intinse.

Continuam cu elementele de siguranta. Aici este vorba despre barele de siguranta si paratrasnetele. Voltmetrul este de asemenea extrem de important in acest sens, fiind instrumentul de masura cu ajutorul carora pot fi depistate pierderile de curent. Va invitam in cadrul magazinului nostru pentru a intra in contact cu toate produsele pe care vi le punem la dispozitie pentru crearea unui sistem de gard electric complet – https://www.superfarmland.com/.