Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Gardurile electrice pentru animale

Va readucem in atentie subiectul care continua sa fie de interes astazi in lumea fermierilor si anume gardurile electrice. Este ideal pentru a mentine in siguranta animalele vizavi de pradatorii externi, dar si pentru a va asigura ca nu ies din perimetrul dorit. Alcatuit din mai multe componente si accesorii, acest aparat are rolul de a genera impulsuri ori de cate ori cineva se atinge de el. Desigur, totul este controlat, acestea avand valori intre 5.000 si 15.000 volti. La acest capitol, exista optiuni diverse. Timpul de transmisie a acestora este de 1 data/secunda si se realizeaza prin firul electric care trebuie sa imprejmuiasca zona dorita.

De ce un astfel de sistem presupune o tensiune inalta? Aceasta este necesara pentru a face ca vehicularea energiei sa fie mai usoara. Oricare ar fi cantitatea de electricitate insa, impulsul va fi mereu unul foarte scurt. Deci socurile eliberate vor fi mereu prea putin periculoase. Animalele il vor percepe ca pe ceva neplacut, ceea ce le va determina sa pastreze distanta fata de gard.

Pentru a diferentia mai usor tipurile de garduri electrice existente, e necesar sa va raportati la cantitatea de jouli specifica fiecaruia. Regasiti mai jos cateva informatii utile cu privire la firele electrice:

  • O crestere a energiei inseamna o crestere in intensitate a socului eliberat. Asta inseamna si ca un astfel de aparat are capacitatea de alimentare a unei lungimi mai mari de fir electric.
  • Alegerea aparatului trebuie raportata intotdeauna la talia si tipul animalului care va fi imprejmuit. De exemplu, pentru o bovina mai mare este ideal un aparat cu energie crescuta si nu scazuta, cum e suficient in cazul unui caine.

Avand in vedere aceste aspecte, fermierii pot intelege ca alegerea modului de alimentare a aparatului, respectiv a modelului potrivit presupune asumarea unei responsabilitati. Ideal este sa consultati un specialist pentru a face alegerea inspirata. De altfel, va asteptam si in magazinul nostru cu produse si recomandari potrivite, in functie de ceea ce urmariti.

In principiu, puteti alege intre aparatele care sunt alimentate de la retea si cele cu acumulatori. Practic alegeti intre varianta fixa sau cea mobila. Cele pe baterie sunt potrivite acolo unde lipseste sursa de energie electrica.

Energia pe care aparatul o inregistreaza la iesire

Masurata in jouli, energia la iesire va avea mereu valoarea de referinta – 500 ohmi. Consumul de energie este necesar pentru a avea energie. Avand ca referinta valoarea mentionata, puteti masura astfel diversele aparate generatoare de impulsuri disponibile. In functie de caz, iata ce poate reprezenta tensiunea de iesire: numarul de jouli furnizat de aparat la capacitate maxima, cel din condensatorii aparatului, respectiv valorile sub 500 ohmi.

Transportarea cu succes a energiei in jouli – rolul firului si a bandei

Aceste doua elemente – firul si banda – trebuie sa prezinte excelente proprietati conductoare. In acest mod energia in jouli transportata va fi mai mare. Asta inseamna ca vor fi mai usor de adaptat la aparate puternice si la lungimi mai mari.

Firul trebuie sa prezinte o grosime suficienta pentru a permite electricitatii sa il parcurga fara probleme, in cazul gardurilor lungi. Se regasesc acestea in culori si modele diferite, unele prezentand posibilitatea de a masca gardul in mediul natural. Cordonul de gard, respectiv banda sunt mai degraba potrivite in cazul in care gardul este construit pentru cabaline. Firele sunt ideale in schimb pentru bovine.

De asemenea cu un rol deosebit de important in tot acest proces sunt izolatorii. Rolul lor este precis: sa izoleze eficient firul prin care trece energia, in ideea de a evita pierderile. Iata cum se poate recircula cu succes curentul in aparatul folosit, fara a dauna animalelor care intra in contact cu firul.

Aveti in vedere ca fiecare componenta indeplineste un rol insemnat in constructia gardului, deci achizitiile vor fi realizate cu responsabilitate. Despre fiecare element si de ce este necesar in acest sens va invitam sa aflati mai multe dintr-un alt articol dedicat acestui subiect, pe care il regasiti pe blogul nostru: Tot ce trebuie sa stii despre gardul electric pentru animale.