Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Ce trebuie sa stii despre adapatorile de vaci

Randamentul pe care animalele din ferme il dau este direct proportional cu strategia pe care fermierii o aplica. Mai exact, cu sisteme de hranire, hidratare si ingrijire pe care acestia le folosesc. Cu cat acestea sunt mai performante, usureaza activitatea ambelor tabere, cu atat mai productive vor fi animalele.

O atentie aparte, sporita trebuie sa primeasca adapatorile – recipiente nelipsite din fermele de pretutindeni! Alegerea lor, a celor mai potrivite pentru ferma proprie depinde de mai multi factori si anume forma adapatorilor, dimensiunile, dar si tipul acestora – colective sau individuale.

Avantajele adapatorilor individuale

Adapatorile individuale, disponibile in cadrul magazinului nostru, pot fi atat din fonta, cat si din plastic. Materialul din care sunt confectionate este doar reprezentatul calitatii lor, volumul adapatorilor nefacand parte din aceasta discutie.

In aceeasi ordine de idei, exista adapatori ce pot fi folosite pentru o anumite categorie de animale si anume adapatori vaci, cai, capre, porci etc., dar si adapatori „universale” ce sunt potrivite atat pentru vaci, cat si pentru cai, de exemplu. Pentru a face o alegere corecta din toate punctele de vedere, atunci cand atentia va este orientata catre adapatori individuale, va recomandam sa aveti in vedere volumul acestora.

Va sarim in ajutor cu o multime de modele de adapatori in cadrul magazinului, cu volume de apa diverse, ce va vor usura vizibil munca in propria ferma. In acest fel, si traiul animalelor din ferma este unul imbunatatit, deci productivitatea va creste continuu.

De ce sa alegeti adapatorile colective?

In cazul in care propria ferma este una voluminoasa, cu mult spatiu destinat pasunatului, adapatorile colective sunt o recomandare. Alegerea unul recipient de dimensiuni mari le va permite bovinelor si nu numai sa se hidrateze ori de cate ori simt nevoia, fara a mai depinde de interventia voastra.

Totodata, in ceea ce priveste adapatorile colective se aplica acelasi principiu precum la cele individuale si anume ca pot fi folosite de mai multe categorii de animale. De exemplu, adapatorile din cadrul magazinului nostru sunt rezistente la rupere si indoire – incidente ce se petrec adesea pe pasune. Volumul de apa exploatat difera in functie de modelul ales – va punem la dispozitie adapatori cu o capacitate chiar si de 1.000 l.

Nu in ultimul rand, pentru ca suntem in plina iarna, recomandarea noastra pentru voi este sa va indreptati atentia si asupra adapatorilor anti – inghet, in cazul in care ferma proprie se confrunta cu inghetul pe timp de iarna. Gasiti aici unul dintre modele disponibile.

Va invitam sa va intoarceti la sectiunea home pentru a analiza singuri totalitatea produselor si sistemelor diverse pe care vi le punem la dispozitie pentru ca pe cartea de vizita a fermei sa se regaseasca productivitatea sporita!