Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Becuri cu infrarosu pentru pui

Sunt ca o terapie prin caldura, deosebit de eficiente si vin la pachet cu o serie de avantaje pentru fermieri, implicit pentru beneficiarii directi ai acestora – puii. Becurile cu infrarosu sunt o recomandare din partea noastra, datorita excelentei cu care sustin fermele avicole, pe care le gasiti de altfel si in magazinul nostru – SuperFarm Land.

Un astfel de bec trebuie montat pe suportul special ce se comanda de aici.. Vine dotat cu un lant de atasare, este practic si prezinta 6 fante pentru aerisire, gandite in asa fel incat sa asigure o circulatie optima a acestuia.

Se aseaza in zona de crestere a puilor, pozitionat la o inaltime de cel putin 50 – 60 cm fata de acestia, in ideea de a nu favoriza supraincalzirea podelei, respectiv disconfortul pasarilor.

Cat despre procesul de montare propriu zis al acestora, totul se realizeaza usor si intuitiv, prezinta o durata indelungata de viata si nu exista riscuri pe partea electrica.

Becurile cu infrarosu pentru fermele avicole

Becurile cu infrarosu de puteri variabile sunt concepute special pentru pui, dar si pentru purcei. Recomandarea noastra pentru pasari sunt becurile cu puteri incepand de la 100 la 175 W, fie transparente, fie rosii. Cele cu puteri mai mari, de 150 si 250 W, sunt mai degraba potrivite pentru fermele de purcei.

Revenind la modelul dedicat pasarilor de curte, acesta este ideal pentru ca ofera un echilibru constant intre puterea pe care o consuma, distanta de la care incalzeste si gradul de acoperire cu caldura emanata.

Varianta economica, becul cu infrarosu Philips pe care il regasiti si in portofoliul nostru, este fabricat din sticla turnata PAR38. Il veti gasi o optiune potrivita pentru ca este deosebit de rezistent si se evidentiaza prin faptul ca scade din costurile energetice chiar pana la 30%, daca ar fi sa realizati o comparatie cu eficienta unor becuri de incalzire standard.

Pentru acest model durata de folosire poate atinge pana in 5.000 ore. Noi le recomandam pentru ca asigura o transmisie excelenta a caldurii spre puii. De altfel vine si cu avantajul ca prezinta rezistenta la stropire.

Sunt persoane care fac confuzii intre becurile cu infrarosii, cele de caldura de fapt si cele cu lumina rosie. Acestea dintai sunt potrivite pentru maternitatile de pui, respectiv variatoarele de intensitate, care prezinta incalzire diagonala, verticala sau orizontala.

Iata care sunt cateva dintre beneficiile de care au parte puii, cand folositi becuri infrarosu:

  1. sunt reduse considerabil sansele de inmultire a bacteriilor
  2. diversele dureri resimtite de pui din cauza accidentarilor ce sunt consecinte ale mutarii lor dintr-un loc in altul sunt ameliorate
  3. beneficiaza de respiratie imbunatatita
  4. ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute
  5. ajuta la purificarea aerului
  6. masa musculara este stimulata sa creasca, iar forta imbunatatita
  7. ajuta la refacerea celulelor din organism
  8. aciditatea este adusa la un echilibru normal in organism
  9. mentine prospetimea aerului din cusca
  10. reduce riscul de formare a mucegaiului in cusca
  11. ajuta la mentinera unei temperaturi optime a corpului puilor, fara a favoriza sufocarea lor

Mai mult decat un simplu ajutor pentru fermieri, becurile cu infrarosu sunt o achizitie pe care oricine ar trebui sa o realizeze. Te asteptam in magazinul nostru cu solutii in acest sens, la costuri echilibrate.