Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

La ferma de capre – rasa Murciano Granadina

Din seria tipurilor de ferme catre care ne adresam cu produsele noastre nu putem omite nici caprele si oile. Prin produsele noastre fermierii pot asigura animalelor un loc optim pentru a creste, conditii favorabile pentru a se hrani si adapa. In cazul unei ferme de oi si capre punem de asemenea la dispozitie o lunga lista de produse, de la adapatoare cu nivel constant pana la hranitoare, foarfece si altele.

Potentialul unei ferme de capre este vazut deja de unii. O productie de lapte multumitoare o poate da si rasa Murciano Granadina. Laptele de la aceste capre are un continut de grasime ce permite realizarea unor branzeturi fine. Originara din Spania, aceasta rasa poate fi exploatata desigur si pentru carne.

Productia de lapte – 500 de litri in 280 de zile

Continut lapte – 5,3% grasime, 3,4% proteine

Rasa Murciana – caracteristici

Au par de culoare neagra sau maro inchis. Se adapteaza foarte bine climatului nostru, iar costurile de intretinere nu sunt exagerate. Nu pot insa suporta calduri mari, de aceea au nevoie de un loc special amenajat cu umbra si ventilatie, cu apa la discretie.

Recomandam: adapatoare cu nivel constant de apa, o puteti gasi aici – https://www.superfarmland.com/adapatoare-cu-nivel-constant-de-apa sau o alta varianta aici https://www.superfarmland.com/adapatoare-nivel-constant-s-1090.

In ceea ce priveste ratia de mancare, hranitoarele noastre sunt diverse, pentru a se plia necesitatilor, de la cele pentru pasune la cele pentru furaje – vezi aici.

Aceasta rasa ajunge la maturitate sa cantareasca intre 35 si 43 de kg la femele si pana la 60 de kg la masculi. Femelele pot face pana la 3 iezi, iar de hranit se are in vedere atat pasunea, cat si stabulatia.

Rezista foarte bine si la boli, pastrand conditia de igiena. Pentru a infinta ferma cu standarde vor fi necesare investitii in tanc de racire, camera cu gresie, faianta, scule si unelte din inox, printre altele. Igienic si recomandat este ca fermierul sa investeasca in statie de muls.

Astfel, eficient este ca se pot mulge mai multe o data, iar laptele este de calitate. Putini stiu ca un fermier care mulge manual risca sa contamineze laptele, la analize sa reiasa ca sunt 400-500 de mii de germeni. In schimb, cand este folosit echipament special aceasta valoare scade dramatic, daca limita maxima admisa la verificari este de 100 de mii, se poate ajunge la 16 mii.

Mulgatoare disponibile, aici: https://www.superfarmland.com/pompa-de-muls-oi.

Nu sunt excluse nici subventionarile de la stat pentru o astfel de ferma. Conditia este ca in zona de care apartine un fermier sa existe si o asociatie pentru aceasta rasa, care poate elibera si actele necesare pentru obtinerea banilor de la stat.

De retinut!

Nu se recomanda metisarea.

Anual se pot administra vitamine pentru a spori sanatatea animalelor. Asta in conditiile in care nu sunt alte probleme.

Laptele provenit de la aceasta rasa nu miroase pregnant a capra, ceea ce pentru multi este chiar o necesitate. Mirosul specific de capra poate fi usor neplacut pentru unii.

Mulgerea automata este benefica pentru ca ofera tot laptele disponibil, in timp util recoltat. Acesta nu este atins, ci pastrat igienic. Este o investitie de baza, mai ales la un numar mare de animale.

In cadrul paginii noastre veti gasi si gama larga de produse pentru ferme de acest gen si nu numai. O ferma profitabila impune desigur si investitii.