Cautare rapida
  • Strada Libertatii Nr. 220, Apahida, jud. Cluj

Top 6 produse pentru un gard electric de calitate

Achizitionarea unui gard electric reprezinta un pas mare pentru orice fermier care doreste sa se alinieze la standardele europene. Este o solutie moderna de protectie a fermei, care se dovedeste extrem de eficienta pe termen lung.

Spre deosebire de clasicul gard (din lemn sau sarma ghimpata), a carui eficacitate este pusa mult sub semnul intrebarii, un gard electric trece cu brio testul timpului, dar si a tuturor provocarilor la care este supus de-a lungul timpului.

Practic, nicio vietuitoare, atat din interiorul, cat si din exteriorul fermei (animalele salbatice care pot sa provoace adevarate pagube) nu are cum sa treaca de gardul electric.

Totusi, sa construiesti un gard electric nu este chiar atat de usor pe cat pare. Trebuie sa se caute consultanta cu privire la piesele folosite in construirea acestuia. Elementele unui gard pot sa varieze destul de mult, in functie de specificul fiecarei ferme: dimensiunea animalelor crescute, suprafata totala a fermei, cat si gradul de vegetatie existent la nivelul acesteia.

Totodata, pentru ca alegerea unor componente de cea mai buna calitate pentru un gard electric sa nu fie in zadar, trebuie sa se caute specialisti care sa faca posibila instalarea acestuia in mod corespunzator, pentru eficienta maxima.

Pentru cei care doresc sa isi faca o mica idee despre piesele care trebuie sa intre in componenta unui gard electric pentru a-i asigura macar un minim de calitate, am creat o lista cu 6 astfel de produse, pe care trebuie sa le aiba in vedere orice fermier responsabil.

fir pentru realizarea unui gard electric

 

  1. Fir pentru gard electric

Firul electric reprezinta una dintre componentele de baza ale unui gard electric. Un astfel de fir pentru gard electric trebuie sa aiba o rezistenta sporita la rupere si sa ofere o conductibilitate crescuta a curentului electric, pentru ca gardul electric sa poata fi considerat eficient.

De exemplu, produsul de mai sus ofera o conductibilitate de 40 de ori mai mare decat orice alt tip de fir care se gaseste in comert, datorita firelor de cupru continute, cat si a celor 9 conductori care intra in componenta acestuia. De asemenea, tensiunea se mentine in permanenta constanta de-a lungul acestor fire.

izolatori fir gard electric

       2. Izolatori

Cand vine vorba de electricitate, pe langa conductori trebuie mereu sa existe si niste izolatori. Astfel, prin procesul de izolare se preintampina multe evenimente care pot sa devina in scurt timp extrem de neplacute. Preventia este esentiala in acest caz.

baterie-alcalina-gard-electric-160                3.Baterie pentru gardul electric

Aceste baterii pastreaza o tensiune constanta pe intreaga durata de viata. Astfel, aparatul transmite intotdeauna o putere constanta catre gard. generator-impulsuri-ndi-15000-digital

            4.Generator de impulsuri

Rolul generatorului de impulsuri este de a crea impulsuri la nivelul intregului gard electric, dar si de a controla tensiunea gardului si a acumulatorului. Pentru eficienta crescuta, un asemenea generator trebuie sa ofere o energie de impuls puternica, precum modelul de mai sus, a carui putere este de 20 J. Produsul are avantajul de a fi fabricat in Germania si vine la pachet cu o garantie de 3 ani.

Acest aparat este recomandat a fi utilizat pentru:

  • lungimi de gard extreme,
  • vegetatie extrema
  • animale foarte robuste.

Caracteristici:

  • tensiune maxima 10.200 V
  • In 20 J
  • Out 14.5 J
  • 350 km pentru locuri cu vegetatie slaba
  • 22 km pentru locuri cu vegetatie medie
  • 12 km pentru vegetatie mare

          5.Stalpi cu utilizare multipla

Orice gard, indiferent ca este electric sau clasic, are nevoie de stalpi care sa ofere sustinerea mult dorita. Cea mai buna alegere in acest sens este data de stalpii cu utilizare multipla, atat pentru colturi, cat si pentru porti. Ofera suport pentru mai multe role de fire, pentru o mai buna eficienta.

 

poarta exterioara pentru animale

          6.Porti si panouri pentru pasuni

Pentru ca gardul sa fie unul complet, este nevoie de o poarta, anume gandita pentru a permite trecerea in siguranta. Sistemele de inchidere trebuie sa se afle la cele mai inalte standarde de calitate, pentru o mai buna durabilitate in timp.

 

Odata cu achizitionarea acestor 6 elemente se asigura din start un gard electric de cea mai buna calitate, care sa faca fata oricaror provocari.